Painoa ja mittoja


Tänään mittasin ensimmäistä kertaa painoni uudella vaa'alla. Painon lisäksi se näytti vaikka mitä muutakin, mutta en kyllä ole varma uskonko tuloksiin. Mutta toisaalta vaikka tulokset olisivatkin väärät, näkee tasaisesta samalla vaa'alla käynnistä ainakin muutoksen.

paino 61.5 kg
rasva% 21,4 
kehon vesi% 55,2
lihasmassa% 43,1
kalorintarve 1449 kcal
luustomassa% 2,9 (tätä en oikein tajunnut?)

Painoa on pudonnut oikein mukavasti, ehkä viikossa vähän liikaakin. Katsoin vielä vanhalla vaa'alla, ja se näytti 61,3 kg, joten tulokset molemmilla vaaoilla ovat aika samanlaiset.

Löysin jonkun vanhan kehonkoostumusmittauksen, joka on tehty 31.3.2012. En muista, millä laitteella tämä tehtiin mutta voihan nuo vanhat tulokset laittaa ylös vaikka ne eivät ehkä täysin vertailukelpoisia olekaan.

paino 62 kg
kalorintarve 1431 kcal
rasva% 26,6
rasvan paino 16,5 kg
lihasmassa 45,5 kg
kokonaisvesimäärä 33,3 kg (53,7 %)

Ruokailujen suhteen olen ollut tällä viikolla laiska, ja sen kyllä tuntee. En ole jaksanut merkata kaikkia ruokia ylös enkä ole varmasti saanut tarpeeksi proteiineja tai energiaa ylipäätään, kun fiilis on koko ajan ollut huono ja väsynyt. Väsymys altistaakin sitten samalle kierteelle: en jaksa laskea ja merkkailla kun väsyttää -> alkaa väsyttää lisää -> ruokien merkkaaminen on vielä vaikeampaa. Ruokailuvälit ovat myös hiipineet pidemmiksi, kun en ole jaksanut tehdä kouluun välipalaa. Myös aamupala on jäänyt monena päivänä väliin. Urheillut olen tähän mennessä sentään suht hyvin. Pitää alkaa miettiä vähän omaa liikunnantarvetta, etten urheile liikaa. Olen aina ollut sellainen, että innostun esimerkiksi jumpista vähäksi aikaa, käyn siellä ihan liikaa, ja sitten kyllästyn ja lopetan. Jalkapallon kanssa samaa ei onneksi ole käynyt.

Otin vähän mittojakin ylös, niitä voi sitten vertailla tulevaisuudessa johonkin. Nyt suluissa olevat luvut ovat mittaustulokset 1.10.2012, eli noin puolitoista vuotta sitten otetut.

rinnanympärys: 90 cm (87 cm)
rinnanalusmitta: 77 cm (77 cm)
jenkkakahvat/vatsa: 87 cm (89 cm)
pylly: 98 cm (96 cm)
reisi: 57 cm (57 cm)
pohje: 35 cm (35 cm) 
haba: oikea 28 cm (27 cm) vasen 26 cm (25 cm)

Tulokset ovat aika masentavat. Tissit ovat kasvaneet, vatsa pienentynyt muutaman sentin, pylly kasvanut mutta jalat ovat pysyneet muuten samanlaisina ja haba on kasvanut pikkuriikkisen. Puolessatoista vuodessa?! Vaikka en koko puoltatoista vuotta ole jumpannut ja yrittänyt laihduttaa, on tulos tosi masentava. Eniten harmittaa tuo jenkkakahvat/vatsa -kohta ja reidet, sillä niihin olen toivonut muutosta jota näemmä ei ole tullut. No, ei auta muuta kun yrittää nyt saada muutosta aikaan.

Huomenna olisi kaverin synttärijuhlat tiedossa, joten herkkupäivä menee alkoholin kanssa läträtessä. Koska niistä tulee todella paljon kaloreita, pyritään syömään muuten suht terveellisesti. Ja aamulla aijon mennä spinningiin ja salillakin pitää käydä ennen juhlia. Sunnuntaina edessä siintääkin sitten jalkapallopeli, joten onneksi on syy olla juomatta kauheita perseitä. Tämän viikon jumpat ovat menneet tähän malliin: ma lepo, ti treenit, ke lepo, to spinning ja sali ja tänään sali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti